Duurzaamheid

Sichem Innovative Coatings biedt verschillende oplossingen om de duurzaamheid en weerstand van uw apparatuur te verbeteren, en er worden regelmatig nieuwe ontwikkelingen gelanceerd.

Dankzij de gepatenteerde technologie heeft Sichem watergedragen formuleringen van polymeren of keramiek ontwikkeld die gemakkelijk kunnen worden aangebracht op koude oppervlakken, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is op het gebied van energiebesparing en beperkte afvalproductie.

Complexe en ingewikkelde geometrieën kunnen nu perfect worden bedekt, waardoor nieuwe ontwerpen en technologieën mogelijk worden.

NexTherma

NexTherma is een chroomvrij anti-corrosie coating.

  • Technologie: NexTherma maakt gebruik van een keramisch-metalen samenstelling voor uitzonderlijke bescherming tegen corrosieve materialen, zoals gesmolten zout.
  • Weerstand: NexTherma behoudt zijn eigenschappen en efficiëntie zelfs bij hoge temperaturen (>750 °C) en kan intense thermische cycli doorstaan (5000 cycli van 750°C tot 150°C).
  • Positieve milieueffecten: NexTherma is een niet-toxische oplossing die het gebruik van hexavalent chroom (Cr6+), een kankerverwekkende chemische stof, vermijdt.
  • Markt mogelijkheden: luchtvaart, afvalbeheer, waterstof, reactoren, …

Endurocoat

Endurocoat is een hittebestendige coating op basis van semi-kristallijn thermoplastisch polymeer.

  • Interesse: kan worden gebruikt als basismateriaal voor het maken van onderdelen, om koolstofvezelstructuren te versterken of als coating voor niet-gesmeerde mechanische onderdelen. Endurocoat is een alternatief voor bewerkte metalen zoals roestvrij staal, aluminium of titanium.
  • Hardheid: De mechanische eigenschappen van het product zorgen voor een aanzienlijke slijtvastheid.
  • Voordeel: Het bedrijf heeft een techniek ontwikkeld waarmee de coating gemakkelijk en kosteneffectief kan worden aangebracht op metalen onderdelen met complexe of ingewikkelde geometrieën.

SilkCoat

SilkCoat is een ultra-resistente en anti-aanbaklaag zonder PFAS (perfluoro-alkyl stoffen).

  • Chemische eigenschappen: SilkCoat is hydrofoob, oleofoob en een zeer goede thermische geleider.
  • Positieve milieueffecten: Deze revolutionaire coating kan traditionele op PFAS gebaseerde coatings vervangen. Naast PFOA, dat kankerverwekkend, giftig en hormoonverstorend is, zijn PFAS ook schadelijk voor het milieu vanwege hun accumulatie en niet-biologische afbreekbaarheid. In 2013 heeft het Europees Chemicaliënagentschap (ECHA) het op de lijst van stoffen van zeer ernstige zorg geplaatst. Onlangs is er een voorstel gedaan om binnenkort alle perfluorosubstanties te verbieden.

CoataFence

CoataFence is een innovatieve coating ter bescherming van metalen structuren tegen verzwakking als gevolg van waterstofdiffusie in het materiaal.

Deze revolutionaire coating heeft vele voordelen:

  • Weerstand: CoataFence biedt chemische en corrosiebestendigheid, slijtage- en krasbestendigheid, delaminatie door zeer sterke hechting op metaal, en thermische weerstand.
  • Elektrisch geleidende eigenschappen kunnen worden bereikt voor het afvoeren van statische elektriciteit.
  • Markt mogelijkheden: waterstofproductie door water-elektrolyse, waterstof- en gasopslagunits, toeleveringsapparatuur zoals pijpen en buizen.